На Тернопільщині відновлено осінній призов



Після більш ніж двотижневої перерви, пов’язаної зі складною епідеміологічною обстановкою, від сьогодні, 18 листопада в регіоні відновлено відправку призовників до Збройних Сил та інших військових формувань України, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Призов проводиться в рамках призовної кампанії «Осінь-2009». Цієї середи лави української армії поповнять 50 тернополян, у четвер – 41, а в п’ятницю – 46.
Загалом, за словами начальника відділу обліково-призовної роботи – заступника Тернопільського обласного військового комісара з призову підполковника Олега Денисюка, за цей та наступний тиждень до війська буде відправлено 221 призовник, що становить 35 відсотків від плану.

«Якщо не буде форсмажорних обставин, то до кінця наступного тижня плануємо повністю закінчити відправку призовників до армії та в цілому завершити осінню призовну кампанію», – повідомив підполковник Олег Денисюк.
Він також зазначив, що у військо будуть відправлені лише здорові юнаки. У день відправки на збірному пункті Тернопільського облвійськкомату медики поміряють призовнику тиск та температуру. Його оглянуть терапевт, дерматолог та старший офіцер відділу призову.
Крім того, з метою попередження та недопущення розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій, кожного призовника планують забезпечити профілактичними масками. Заявку на отримання 300 індивідуальних засобів захисту відправлено в головне управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації. Також на обласному збірному пункті буде обмежено контакт призовників з родичами та зменшено кількість і тривалість шикувань.
Слід відзначити, що восени з регіону, в рамках призовної кампанії, планується відправити до армії 620 тернополян.

 

Статьи

Мир
26.07.2024
14:06

Действие санкций и ирония войны. Западные медиа об Украине

Российские оборонные заводы уже работают на своей максимальной мощности, безработица критически сократилась – то есть, у этой экономики заканчиваются резервы. Как результат, зарплаты падают, рубль слабеет, стоимость импорта растет, как растет и...
Мир
25.07.2024
10:52

Беларусь и санкции: на коротком поводке

Лукашенко  в феврале 2022 г. сделал свою страну соучастницей военных преступлений и фигурантом международных санкций. Но, в отличие от россии, экономика Беларуси под их действием не  только не ломается, но даже демонстрирует завидный рост...
Мир
24.07.2024
10:57

«Политическая элита в Киеве начинает проходить все стадии теории принятия неизбежного». Российские СМИ об Украине

Готовностью к обсуждению, в том числе китайской мирной инициативы, киевские власти решили продемонстрировать, когда стало понятно, что они теряют своего давнего покровителя в лице президента США Джозефа Байдена.
Все статьи