На Прикарпатті засудили зловмисника, який збував конфіденційну інформацію

На Івано-Франківщині засудили зловмисника, який збував інформацію з обмеженим доступом. Про це «ОстроВ» повідомили в СБУ.

Набув законної сили вирок суду стосовно мешканця Івано-Франківська, якого затримали співробітники СБУ під час продажу баз даних одного з державних органів України. Інформація, що містилася в базах, належить до конфіденційної та є власністю держави.

Встановлено, що 21-річному безробітному місцевому мешканцю вдалося отримати відомості щодо переліків операцій суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Знаючи, що ця інформація – з обмеженим доступом, він в порушення законодавства почав підшуковувати бажаючих її придбати. Коли такі особи відгукувались на його пропозиції зловмисник через «електронний гаманець» Web Money отримував оплату та збував конфіденційні відомості.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких вчинено збут закритої інформації.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи