На Прикарпатті паспортизують архітектурні пам’ятки

На Івано-Франківщині на паспортизацію пам’яток потрібно 160 тис. грн. про це сьогодні, 17 лютого,  на черговому засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розповів начальник відділу з питань охорони культурної спадщини МВК Ігор Панчишин, - інформує кореспондент «ОстроВ».

Зазначимо, що на території міста зареєстровано 560 пам’яток міського значення, 60% з них – у задовільному стані. Також  нараховано 5 пам’яток  національного значення.

Зазначимо, що з усіх пам’яток місцевого значення, які внесені до списку, тільки 12% – паспортизовані.

За словами начальника відділу, наразі відділом проведено первинну інвентаризацію пам’яток міста. Більша частина з них потребує вироблення відповідного паспорту.

«Розпочато важливу роботу щодо консультативної ради при відділі», - наголосив І. Панчишин.

Для проведення повної паспортизації відділом розроблено програму «Охорона культурної спадщини м. Івано-Франківська на 2011рік». Крім того, відбуваються систематичні обстеження пам’яток і територій, де проводяться спорадичні земельні і будівельні роботи.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи