На Львівщині СБУ викрила арсенал «прослушок» та міні-відеокамер

На Львівщині викрили трьох розповсюджувачів спеціальних технічних засобів отримання інформації, - повідомили «ОстроВ» в прес-центрі СБ України.

Співробітники Управління СБУ у Львівській області затримали трьох мешканців регіону, які реалізовували спеціальні прилади для негласного прослуховування та відеозйомки.

Встановлено, що зазначені прилади зловмисники завозили в Україну з-за кордону і, використовуючи рекламу в мережі Інтернет, знаходили покупців для подальшої їх реалізації. Окремі взірці спеціальних технічних засобів „комерсанти” реалізовували в одного з львівських магазинів.

У результаті обшуку приміщення вилучено 28 одиниць заборонених до реалізації технічних пристроїв, за допомогою яких можна дистанційно здійснювати прослуховування та відео спостереження.

Стосовно правопорушників Управлінням СБУ у Львівській області порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст.359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи