На Львівщині правоохоронець вимагав 55 тис. грн. хабара

На Львівщині правоохоронець вимагав у мешканця 55 тис. грн. хабара за непритягнення до кримінальної відповідальності, - повідомили «ОстроВ» у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

Прокуратурою Львівської області завершено розслідування та направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням працівника управління органів внутрішніх справ за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України.

Під час досудового слідства встановлено, що обвинувачений будучи службовою особою та працівником правоохоронного органу, використовуючи владу та службове становище всупереч інтересам служби, діючи умисно, з корисливих мотивів та з наміром власного збагачення, вимагав у громадянина хабар у сумі 55 тис. грн. та одержав від нього 10 тис. грн. за припинення проведення оперативно-розшукових заходів та непритягнення останнього до кримінальної відповідальності, начебто, за вимагання хабара.

На даний час кримінальну справу з обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи