На дрони для ЗСУ через платформу UNITED24 зібрали понад 510 мільйонів гривень - Мінцифри

Через платформу UNITED24 зібрали понад 510 млн. грн. на дрони для Збройних сил України. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграм 18 липня.

За словами Федорова, через платформу UNITED24 люди надонатили на 60 безпілотників.

"Понад 510 млн грн зібрали на Армію дронів через платформу UNITED24! Ми домовилися про закупівлю 60 мультикоптерів Matrice. Ці дрони з точністю записують відео, мають вбудований штучний інтелект, чітко фокусуються на цілі і визначають потенційну небезпеку на відстані", - пише він.

Також міністр зазначив, що наразі планується закупівля безпілотників не лише в українських, а й у міжнародних виробників.

"Ведемо переговори щодо подальших закупівель потужних безпілотників з українськими та міжнародними виробниками. Серед них - США, Німеччина, Португалія, Японія та Ізраїль", - повідомляє Федоров.

За його словами, українські військові регулярно проходять навчання з управління дронами, щоб потім успішно виконувати завдання на фронті.

Як раніше повідомлялося, ЗСУ отримали від волонтерів 300 військових дронів з Латвії.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті