На діалізну терапію для 217 хворих Львівській обласній клінічній лікарні не стає 4,5 млн. грн.



На адресу комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту надійшов лист Благодійного фонду Асоціація життя, яким інформували обласну раду про те, що розхідних матеріалів для проведення гемодіалізу в обласній лікарні залишилося лише до 6 жовтня, – повідомили кореспондента «ОстроВ» в прес-службі Львівської обласної ради.

Ця ситуація не склалася раптово. Ще при формування бюджету голова комісії Олександр Лемішко наголошував, що 10 мільйонів гривень, які закладалися, не достатньо для придбання розхідних матеріалів для гемодіалізу, прогнозована сума на той час становила 15,4 мільйонів гривень. Чиновники з обласної державної адміністрації обіцяли віднайти протягом року додатково 4,5 мільйонів. Обіцяли шукати, але не знайшли, хоча адміністрація Львівської обласної клінічної лікарні неодноразово зверталася у головне управління охорони здоров'я та головне фінансове управління ЛОДА нагадуючи про існуючу проблему, яка може становити загрозу для життя пацієнтів.

Лише під час засідання комісії в останній день вересня завдяки проведенню консультацій з головою бюджетної комісії Ростиславом Бондаренком та погодивши це питання з головою обласної ради Мирославом Сеником обласні депутати віднайшли 1 мільйон гривень для закупівлі розхідних матеріалів для гемодіалізу.

На сьогодні на території області проживає 217 осіб віком від 18 до 79 років, які потребують і отримують гемодіаліз у Львові, Червонограді і Дрогобичі. Для забезпечення діалізною терапією цих пацієнтів до кінця 2009 року необхідно додатково виділити 4 589 235 гривень.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи