На день Перемоги у Львові виникла сутичка зі стріляниною, є поранені

У Львові сталася сутичка між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Інцидент стався близько 11:00 на вулиці Личаківській, - повідомляє “ТСН”.

Прихильники "Свободи", що рухалися колоною в кількості близько 1 тисячі чоловік, помітили близько 10 осіб з георгіївськими стрічками і почали вимагати від них, щоб вони зняли стрічки.

Люди з георгіївськими стрічками почали тікати, близько 100 представників "Свободи" кинулися за ними. У відповідь один з втікачів відкрив стрілянину по переслідувачам. Один з прихильників "Свободи" отримав поранення в ногу.

Після цього представники "Свободи" наздогнали стріляючого у них і його товаришів, закидали їх камінням і побили, розбивши їм голови.

Під час бійки журналіст Василь Трухан отримав поранення в голову каменем. Крім того, хтось використовував нервово-паралітичний газ, від розпорошення якого постраждав фотограф Павло Паламарчук.

Прихильники "Свободи" закидали місце, де відбувалася бійка, димовими шашками. Після інциденту вони втекли з місця події, залишивши потерпілих серед вулиці.

Після бійки постраждалі також встали і зникли, деяких вели під руки товариші.

Міліції під час інциденту не було, здалеку за бійкою, не втручаючись, спостерігав лише співробітник Державтоінспекції.

Ситуація в місті залишається напруженою.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи