Милованов улетел "домой" в США: у него там квартира и "позиция профессора". А работа в Украине - "вторична"

Экс-министр экономики Украины Тимофей Милованов, ныне занимающий пост внештатного советника главы Офиса Президента Украины, пост главы Наблюдательного совета "Укроборонпрома" и президента Киевской Школы экономики, улетел "домой" в США. Об этом он написал на своей Фейсбук-странице.

  


Милованов сообщает, что "дорога з Києва до Піттсбургу зайняла більше доби. В Бориспіль я виїхав десь о 4:30, а додому потрапив о 5-й ранку за Києвом".  

"Фінгал мій розквіт і в Борисполі я купив окуляри, щоб його заховати. Дешевих не було, але я і не шукав. Тому Армані за 120 євро", - сетует Милованов, который накануне подрался с экс-министром финансов и бывшим секретарем СНБО Александром Данилюком.

По словам Милованова, его расстроили неожиданные претензии пограничного контроля в аэропорту Чикаго.

"Мені це не сподобалось. Я трохи злякався. Бо я не був в США з минулого листопада. І технічно порушив вимоги грін карти знаходиться більшу частину року в США. Я постійно порушую цю вимогу останні 7 років, але намагаюсь бувати в США кожного місяця. Тоді прикордонники не чіпляються. Офіцери почали розпитувати мене про мою діяльність в Україні. Я сказав що був міністром, але маю повну позицію професора в Піттсбургу, плачу податки тут, маю тут пенсійні заощадження тощо. Тобто США з точки зору їхніх законів є для мене домом. Так, я є радником офісу, викладаю в Київській Школі Економіки, та маю кілька посад в Україні, але це все вторинне порівняно з викладанням в Піттсбургу. Вони запитали як я викладав минулого року. Я сказав онлайн. І все. Мої аргументи прийняли", - пояснил Милованов.

 

Он снова посетовал, что из-за задержки пограничниками опоздал на рейс в Питтсбург, а нового рейса пришлось ждать 5 часов.  

"...Через те у мене був бізнес клас квиток (я літаю в США бізнесом, бо інакше моя продуктивність сильно падає; плачу за це сам. Інколи KSE або Піттсбург відшкодовують, інколи ні), авіакомпанія знайшла мені місце (в економ класі). Для цього зняли з літака іншу людину. Він ходив сердився, бо це був останній літак і він тепер мав ночувати в Чикаго. А я мовчав і думав чи має мені бути соромно. Соромно не було", - уточнил Милованов.  

Наконец, он прибыл в квартиру в Питтсбурге: "В квартирі нічого немає. Тільки матрац на полу. Я люблю мінімалізм. Думаю за кілька днів привезу певні меблі зі storage. Квартира в прекрасному стані. Все працює ніби тут весь час хтось жив. Клімат контроль, вода, вентиляція. Нічого не протекло. Це говорить про якість квартир в моєму будинку. За квартиру я плачу 1500$ в місяць. З цього серпня. Раніше було 1100$. Ось вам і інфляція в США - в моєму випадку 40% за рік. Сьогодні спробую завести свою машину, яка стояла. Боюсь прийдеться тягнути на станцію. І піду до лікаря - на перевірку синців та ока. Ще може в спортзал схожу. В моїй будівлі три спортзали платних і один безкоштовний для мешканців. А навколо, в радіусі кілометра - 10-15 спортзалів. Сподіваюсь трохи скинути вагу за мій час в США", - поделился ожиданиями бывший министр экономики.

На следующий день Милованов пошел в больницу по поводу своего подбитого глаза и ужаснулся: внутри больницы увидел "стан війни". 

"Люди на ліжках в коридорах. Лікарів не вистачає. Багато медсестер, але більшість часу вони витрачають на заповнення документів. Пацієнти чекають уваги годинами. Я провів там три години. Лікар підходив два рази. Медсестра три. Зробити КТ скан, щоб перевірити чи немає травми голови. Немає. Виписали обезболюючі та ще якись ліки і відправили додому...", - подытожил Милованов.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи