"Мова - це також наша зброя". Вилкул объявил о "нежном" переходе Кривого Рога на украинский язык

Глава военной администрации Кривого Рога Александр Вилкул объявил о "нежном" переходе города на украинский язык. Об этом он сообщил в Телеграм.

"Так історично склалося, що ми, криворіжці, звикли переважно розмовляти російською мовою, але зараз мова – це також наша зброя. У Кривому Розі ми не будемо «рубати з плеча». Ми робимо лагідний процес переходу на українську мову і створюємо комфортні умови для цього", - отметил Вилкул.

"Зокрема, з 1 липня військова адміністрація організувала в кожному районі міста мовні клуби «Спілкуймося українською». А для тих, кому зручніше опанувати українську в онлайн режимі, розпочалися онлайн-курси «Говоримо українською правильно». Анонс про запис на он-лайн курси було розміщено 24 червня і за декілька днів зареєструвалося понад 500 криворіжців. Курси проводитимуться протягом двох місяців в онлайн-форматі", - сообщил глава администрации. 

Он уточнил, что "по завершенню курсів, учасники отримають електронні сертифікати".

 


"Заняття на курсах «Говоримо українською правильно» безкоштовні і проводитимуться двічі на тиждень. Після закінчення цього двомісячного курсу зробимо новий набір.Для тих, хто хоче спілкуватися вживу, в кожному районі міста відкриті мовні клуби «Спілкуймося українською». Двічі на тиждень - щосереди та щосуботи об 11.00 всі бажаючі підвищити свій рівень знань можуть зробити це в 23 клубах, що знаходяться в міських бібліотеках, в яких (чи поруч) є укриття на випадок повітряної тривоги", - добавил Вилкул.

 

Одновременно он акцентировал: "Так, я роблю щоденні вечірні брифінги російською. І в цьому є глибокий сенс. Тому що я говорю переважно з російськомовним півднем і сходом. Проте, вже більшість нарад я проводжу українською. Процес перетворень триває!".

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи