Мер Львова назвав провокацією наміри російських націоналістів пройтись маршем по місту

Мер Львова Андрій Садовий назвав провокацією намір партії «Русское единство» привезти до Львова 9 травня кілька сотень своїх членів, аби вони влаштували ходу вулицями міста, - повідомляє «ОстроВ».

Такі плани російські націоналісти аргументували тим, що влада Львова ніби має намір заборонити святкування Дня перемоги у Львові.

«Все, що робиться у межах закону – підтримується міською радою. Адже Львів завжди дотримувався християнських традицій вшанування полеглих. Тими, хто хоче провокувати сутички, мають зайнятися правоохоронні органи. Львів з повагою ставиться до всіх жертв Другої світової війни, і нікому не прийде в голову забороняти вшанування пам’яті загиблих. Однак всім треба пам’ятати, що під час цієї жахливої війни сотні тисяч мешканців Західної України загинули і від рук Червоної армії та радянських спецслужб. Тому у львів’ян гучні святкування цих подій під червоними прапорами та проросійськими гаслами викликають неоднозначні почуття. І з цим треба рахуватись», - заявив  Андрій Садовий.

Нагадаємо, політична партія «Русское единство» має намір 9 травня пройти урочистою ходою головним вулицями Львова до Пагорба слави, щоб покласти квіти.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи