Майже 95 млн. грн. платежів заборгували суб’єкти господарювання Тернопільщини



Зусилля органів прокуратури Тернопільської області, у першу чергу, зосереджені на питаннях наповнення бюджету, контролю за додержанням податкового законодавства, повнотою і своєчасністю сплати платежів, правомірності відшкодування ПДВ, а також запобігання злочинам та іншим правопорушенням у сфері оподаткування, їх розкриття, припинення та розслідування.

За інформацією прокурора Тернопільської області Івана Мельничука, з початку  поточного 2010 року порушено 7 кримінальних справ у сфері оподаткування, ініційовано відповідальність більше 90 посадовців, із них 33 – працівники податкової служби. До бюджету повернуто майже 3 млн грн і пред’явлено позовів про стягнення ПДВ на суму понад півмільйона гривень, - повідомила «ОстроВ» прес-секретар прокурора Тернопільської області Леся Долішна.

Проте, як зазначив Іван Мельничук, вжиті заходи не були вичерпними й достатньо дієвими, адже припинити, чи хоча б призупинити зростання податкового боргу у регіоні так і не вдалося.

У результаті, станом на 1 березня суб’єкти господарювання заборгували майже 95 млн грн платежів, більше половини із яких – борг суб’єктів господарювання, щодо яких розпочали процедуру банкрутства. Третину цієї суми складає заборгованість обласного центру. Значні суми боргу мають економічно активні підприємства – від 2 до 5 млн грн – у Гусятинському, Зборівському, Підволочиському, Тернопільському, Чортківському районах.

Водночас, уповноважені органи виявилися неспроможними наповнити бюджет на рівні доведених планових нормативів.

Статьи

Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Все статьи