Львівський підприємець незаконно отримав з Держбюджету 1 млн 225 тис грн

У Львівській області підприємець в незаконний спосіб отримав 1,2 мільйони гривень з держбюджету, - повідомляє "ЗІК".

За матеріалами ДПА у Львівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України за фактом привласнення коштів, отриманих з Державного бюджету в особливо великих розмірах – 1 млн 225 тис. грн.
Перевіркою встановлено, що у 2002–2005 роках на території Львова діяла злочинна група осіб на чолі з громадянином Н. Прагнучи отримати незаконне відшкодування ПДВ, злочинці використовували підроблені документи та штучно створювали податковий кредит.
Створення податкового кредиту по фіктивних підприємствах здійснювалося шляхом проведення безтоварних операцій і складанням фіктивних фінансово-господарських документів, в тому числі договорів купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, платіжних документів, накладних, декларацій з податку на додану вартість, які в подальшому подавались в податкові органи для відшкодування ПДВ.
Так, громадянин Н., будучи директором одного з приватних підприємств Львова, фактично не здійснюючи підприємницької діяльності, склав та подав в районну ДПІ Львова завідомо фіктивні податкові декларації з ПДВ. Унаслідок цього незаконно отримав з бюджету України кошти на загальну суму 1 млн 225 тис. грн. За цим фактом проводиться розслідування кримінальної справи.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи