Львівська облрада вагається із висловленням недовіри голові ЛОДА Горбалю



Голова Львівської облради та депутати не хочуть псувати відносини з новим головою Львівської ОДА Василем Горбалем, тому не поспішають зі скликанням позачергової сесії для висловлення недовіри губернатору, — повідомила кореспондента „ОстроВ” прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода" з посиланням на депутата Львівської облради Пилипа Пилипенка.

"До початку засідання було зібрано 41 підпис депутатів, зокрема, фракції ВО "Свобода".  Однак, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник не поспішав приймати заяву депутатів із необхідною для скликання позачергової сесії кількістю підписів. Призначення "регіонала" Василя Горбаля на посаду голови ОДА та його відверта антидержавна позиція, підтверджена у перші ж дні перебування на посаді голосуванням за ратифікацію угод Януковича-Мєдвєдєва щодо російського флоту, — це надзвичайна ситуація, яка потребує негайної реакції суспільства, насамперед, найвищого представницького органу Львівщини — Львівської обласної ради”, —  сказав Пилип Пилипенко після засідання керівників фракцій і груп у Львівській облраді, яке відбулося 29 квітня.  

За словами депутата, голова облради закону наразі не порушив, однак, на його думку, немає потреби відкладати позачергову сесію. „Якби голова облради бодай трохи дбав про долю держави та свою честь, то він, не гаючи часу, сам скликав би позачергову сесію, маючи на це повноваження. Він цього не зробив, більше того, він не відгукнувся на ініціативу третини депутатського корпусу про скликання сесії. Справді, за законом, голова облради має 10 днів, щоб скликати президію і призначити час проведення сесії. Але не бачу потреби відкладати таке важливе рішення", — сказав Пилип Пилипенко.

Нагадаємо, що депутати Львівської облради розпочали збір підписів за проведення позачергової сесії для висловлення недовіри голові Львівської ОДА Василю Горбалю через голосування останнього в якості нардепа за продовження перебування російського флоту в Україні.




Статьи

Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Все статьи