Львівська облрада теж проти Табачника-міністра. Тепер вже офіційно



Львівська обласна рада вимагає прийняти рішення про звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки України, — повідомляє кореспондент „ОстроВ”.

Про це йдеться у зверненні Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, прийнятому на сьогоднішньому засіданні сесії облради.

У Львівській облраді вважають, що „чи не найважливішу сферу гуманітарної політики віддано особі, яка свідомо, відкрито й системно виступає проти основ державності і національної ідентичності — єдиної державної української мови, національної історії та соборності”.

Депутати нагадують, що Дмитро Табачник, услід за російським шовіністом Жириновським, є одним із апологетів запровадження поділу українців на дві категорії: «русскіх» та «галичан», а також що саме Табачник чи не найпослідовніше з усього середовища Партії регіонів виступає за надання російській мові статусу другої державної.

„Призначення цього патологічного україноненависника міністром освіти і науки України — відверте знущання та зневага до всіх українців, демонстративне приниження людської й національної самоповаги”, — йдеться у заяві.

Відтак депутати вимагають звільнити Дмитра Табачника і призначити іншого міністра освіти  „з патріотичним світоглядом, прагненням служити українському суспільству та державі, з високим моральним авторитетом і незаплямованою репутацією”.

Нагадаємо, що сьогодні у Львові відбувся мітинг з вимого звільнення Дмитра Табачника, а також з відповідною заявою виступив ректорат Українського Католицького Університету.




Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи