"Колаборанта з баяном" Кельша засуджено на 10 років: "возрождал русскую культуру" на окупованій Старобільщині

Так званому "начальнику відділу культури" в окупаційному органі влади "Адміністрація Старобільського району ЛНР" Олександру Кельшу винесено вирок за колабораційну діяльність: 10 років позбавлення волі з поз­бав­лен­ням права обіймати по­са­ди в ор­га­нах дер­жав­ної влади, дер­жав­но­го управління, місце­во­го са­мо­в­ря­ду­ван­ня пов’язані з освітньою, куль­тур­ною та спор­тив­ною діяльністю на­се­лен­ня стро­ком 15 років та з конфіскацією майна. Таким є рішення Рівненсь­кого міського суду, оприлюднене у Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 квітня.

"Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, та призначити йому покарання, у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років та з конфіскацією майна", – сказано в документі.

Уточнюється, що, судячи з доказової бази, Кельш активно "возрождал русскую культуру" на території окупованої Старобільщини, добровільно погодившись на співпрацю з рашистами.

Зазначається, що суд здійснив розгляд кримінального провадження за відсутності обвинуваченого (inabsentia), що відповідає загальним засадам кримінального провадження, з урахуванням особливостей, встановлених законом.

На фото – Кельш під час концерту "Мы Za мир, мы с россией" у серпні 2022 року.

Раніше повідомлялось, що на "колаборанта з баяном" Олександра Кельша зі Старобільська чекають у прокуратурі.

Раніше також повідомлялось, що судитимуть "Снігуроньку" з Мілового, яка розважає окупантів і несе в маси їхню "культуру".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті