Калуський калійний завод "Оріана" - найнебезпечніше підприємство в Україні

Екологічна громадська організація "Жива планета" опублікувала топ-5 найбільш небезпечних виробництв в Україні. Очолив перелік - Калуський калійний завод "Оріана", що на Прикарпатті. За словами захисників природи, якщо отруйні відходи з цього заводу потраплять у Дністер, то це буде катастрофа не менша, ніж в Угорщині, - повідомляє «Фіртка».

На другому місці чорного списку екологів - Каховінська паперова фабрика у Львівській області. Якщо її відходи потраплять у річку Стрий, то отруять воду в усьому регіоні.

На третьому місці опинився металургійний комбінат "Азовсталь", який викидає відходи від переробки нафтопродуктів прямо в Азовське море.

Четверте місце дісталося комунальному підприємству "Городводхоз" Кременця Тернопільської області, яке зливає каналізацію у місцеву річку.

І закриває п'ятірку найбільш екологічно небезпечних підприємств київський завод "Радикал". У центрі столиці зберігається така кількість ртуті, яку якщо розділити її на жителів усієї планети, кожному дістанеться по два термометри.

Президент Всеукраїнської громадської організації "Жива планета" Світлана Берзіна зазначила: "Є більш складні підприємства, які відносяться до забруднювачів. Ми зараз говоримо про підприємства-катастрофи, які вже довели своє виробництво до тієї ручки, які вже не в змозі самі впоратися з ситуацією, і ситуація знаходиться на піку критичності".

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи