Івано-Франківськ приєднається до всеукраїнської акції "Велодень"

З нагоди Всеукраїнського Велодня-2009 у неділю, 24 травня о 10:30 найактивніші велосипедисти Івано-Франківська зберуться на велопробіг вулицями міста, щоб привернути увагу влади та водіїв авто до проблем велосипедистів, - повідомляє кореспондент "Острова".

Ініціатором проведення акції в Івано-Франківську виступила громада велосипедистів міста. У цей час схожі велопробіги відбудуться у понад 20-ти обласних центрах і містах України.
Метою акції є демонстрація повноцінності, ба навіть переваг альтернативного автомобілям велотранспорту. Учасники мають намір привернути увагу влади Івано-Франківська до необхідності створення умов для безпечного руху на дорогах та підвищити повагу водіїв до всіх учасників дорожнього руху.
Втім, велосипедисти Івано-Франківська жодним чином не протистоять водіям автомобілів чи пішоходам. Незалежно від виду транспорту на дорозі повинен панувати лад, закон і атмосфера співробітництва, а не право сильного проти слабкого.
Акція відбудеться у неділю, 24 травня о 10:30. Велопробіг почнеться на площі перед Білим домом (вул. Грушевського, 21), а звідти пройде маршрутом: вул. Грушевського — вул. Грюнвальдська — Привокзальна площа — вул. Лепкого — вул. Незалежності — вул. Січових Стрільців — вул. Шевченка — поворот вправо перед парком Шевченка — вул. Мазепи — вул. Галицька — площа Ринок (ратуша).
Усі учасники зобов’язуються пересуватися містом, дотримуючись правил дорожнього руху, не перевищуючи швидкості, не створюючи аварійних ситуацій, не ускладнюючи руху автотранспорту та пішоходів. Усі учасники велопробігу, а також бажаючі приєднатися повинні бути споряджені у велошоломи, за бажанням — велоодежу, рукавиці.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи