Гжегож Опалінський іде з посади Генконсула Польщі у Львові

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Гжегож Опалінський за кілька днів завершить свою місію. Проте він пообіцяв, що не покине Львів, - повідомляє “zaxid.net”.

В інтерв’юі Гжегож Опалінський наголосив: „Я точно не покину Львова. Коли я приїхав до консульської установи у Львові, я приїхав в особливе місце. Я завжди повторював консулам, які приїжджали на схід, в Україну, щоб добре обдумали своє рішення, бо це великий виклик.

Приїжджаючи в Україну, а зокрема до Львова, вони мають виконувати місію служіння людям. Консули львівського консульства працюють в особливому режимі. Це специфічний округ. Тут живе багато наших земляків, осіб польського походження. Це округ, у якому знаходиться найбільша кількість місць національної пам’яті, якими ми займаємось. У цьому окрузі працює багато підприємств із мішаним або чисто польським капіталом. Крім того нашим завданням є видача віз. Я спеціально перелічив наші завдання у такій послідовності, бо не хочу, щоб нашу установу сприймали тільки через призму віз. Це, без сумніву, важливе завдання, але не найголовніше. Хоча наше львівське консульство є „світовим рекордсменом”, якщо йдеться про візи. Минулого року ми видали майже 300 тис. віз” – сказав Генконсул.

На запитання про свого наступника Гжегож Опалінський відповів: „Мій наступник є людиною дуже високої культури. Я побажав би йому, щоб йому вдалося вирішити ті справи, яких не вдалося вирішити мені. Перш за все, бажаю, щоб успішно вирішилося питання створення у Львові Польського дому”.

Додамо, що зараз обов’язки Генконсула Польщі у Львові виконує заступник генерального консула Анджей Дрозд.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи