Ватажок "ДНР" підбив підсумки "віджимів" на користь росії: у Ахметова більше немає майна на Донбасі

Так званий "вріо глави ДНР" Денис Пушилін заявив, що донецький бізнесмен Рінат Ахметов більше не має жодного майна на Донбасі, воно перейшло у власність "держави". Про це 10 лютого пишуть росЗМІ.

"Нічого Рінату Ахметову на Донбасі вже не належить. Вся ця власність державна, тобто відповідне рішення вже прийнято. ... Є вже процедура, затверджена урядом Російської Федерації, як це відбуватиметься - чи запроваджуватиметься довірче управління. Тобто цю процедуру запущено", - сказав він на зустрічі з пропагандистами у Москві.

Російські ЗМІ також наводять слова Пушиліна про те, "у власність держави переходить майно, яке раніше належало іншим "негідникам"".

Нагадується, що у вересні 2022 року Пушилін підписав "ухвалу державного комітету оборони ДНР", згідно з якою нерухомість українських бізнесменів Ріната Ахметова та Сергія Курченка, а також 140 інших громадян країни та двох компаній, що перебуває на окупованій території Донеччини, конфіскували на користь "республіки". До списку осіб, яких позбавили майна у "ДНР", також потрапили лідер забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Юрій Бойко, колишній голова rомпартії України Петро Симоненко, колишній генпрокурор України Віктор Пшонка та інші.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті