Голова Військового комітету НАТО про допомогу Україні: "Найближчим часом ми побачимо значні покращення"

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер обіцяє, що відносно військової допомоги Україні "найближчим часом ми побачимо значні покращення". Про це адмірал сказав під час зустрічі начальників генштабів країн Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 16 травня, - повідомляє "Польське радіо".

"Зараз відбувається багато речей. Я не хочу вдаватися в деталі сказаного, але я впевнений, що найближчим часом ми побачимо значні покращення. Є практична допомога на шляху до України. Багато начальників генштабів сьогодні говорили про поставки протягом днів і тижнів», - сказав Бауер.

Зазначається, що на думку військових Альянсу, РФ не має відповідних сил і можливостей, щоб здійснити прорив і отримати стратегічну перевагу у наступі на прикордонну частину Харкова. "Я впевнений, що українські сили утримають лінію фронту", - заявив командувач силами НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.

Одночасно військові чиновники визнають, що РФ значно просувається в нарощуванні свого оборонного потенціалу. Вона робить це швидше, ніж Європа та Північна Америка.

Як повідомлялося, у НАТО заявили, що російська армія не має достатньо сил, аби здійснити стратегічний прорив на півночі Харківщини, проте водночас ворог здатний досягати локальних успіхів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті