Форель Івано-Франківщини взято під охорону



На Івано-Франківщині розпочнеться двомісячник з охорони нерестуючої форелі, повідомили «ОстроВ» в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

На період нересту (з жовтня по грудень) буде посилено рибоохоронні заходи на річках у передгірських та гірських районах області з метою створення сприятливих умов для міграції та осінньо-зимового нересту струмкової форелі, охорони нерестовищ і середовища її існування, збільшення запасів цінного виду риб.

Затверджено заходи двомісячника. Райдержадміністрації, виконкоми міських рад міст обласного значення, УМВС в області, Івано-Франківський територіальний відділ Верхнє-Дністровського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства, Державну екологічну інспекцію в області, обласне управління лісового та мисливського господарства зобов'язано «посилити боротьбу з браконьєрством, вжити заходів щодо недопущення забруднення водойм, попередження загибелі нерестуючої форелі».

Обласному виробничому управлінню по меліорації і водному господарству заборонено проводити під час місячника роботи у водоохоронних зонах та прибережних захисних смугах водних об'єктів області, які можуть негативно вплинути на проходження нересту.

Буде проведено й інші заходи: масово-роз'яснювальну роботу серед населення, рейдові перевірки на гірських річках тощо.

Розпочнеться двомісячник з 15 жовтня.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи