Фестивалі в Карпатах отримають свій знак якості

Громадська організація розробляє знак якості, який видаватиметься кращим фестивалям "Карпат", - повідомляє "Бріз".

Громадська організація «Асоціація виробників органічної продукції «Чиста флора» взяла участь у розробці логотипу великого Карпатського бренду. Карпатський бренд – це свого роду «стандарт», який засвідчує належну «якість» народних фестивалів з використанням автентичних обрядів та традицій, художніх промислів, застосування екологічного та органічного землеробства, підтверджує сталий розвиток туризму, пояснює голова асоціації Михайло Стовпюк.
Це значна частина місцевої етнографічної спадщини, народної агротехніки і культурних традицій, які не тільки треба оберігати як свої національні цінності, але в умовах ринкової економіки з користю використати для зростання доходів місцевого населення. Карпатський бренд може об’єднати значну частину регіонального продукту і вигідно представити продукцію і послуги з регіону Українських Карпат на внутрішньому і міжнародному ринках.
«Чиста флора» разом зі своїми партнерами розробила не лише художнє зображення такого триєдиного логотипу, а й виробила критерії для оцінки цих напрямків діяльності. Етнофестивалі будуть тестувати на відповідність місцевим художнім і ремісничим традиціям, сільський зелений туризм – на предмет сталого розвитку, діяльність у сільському господарстві – щодо того, чи відповідає така діяльність вимогам екологічного та органічного землеробства. Щоб оцінити якість такої діяльності, «Чиста флора» спільно зі своїми партнерами створює зелену сертифікаційну систему.
Громадська організація підготує сертифікаційних інспекторів для роботи різної складності. Регіональне «брендування» - це світовий досвід. Він поширений у країнах Європи, які мають гірські території. 

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи