Фермери в Чехії вирішили відкласти протести після замаху на Фіцо

Чеські фермери скасували акцію протесту, яка мала відбутися наступного тижня в Празі, щоб не загострювати атмосферу після замаху на словацького прем'єра Роберта Фіцо. Про це, як пише "ЄП", повідомляє видання Ceske Noviny.

Фермери хочуть заспокоїти ситуацію і зменшити ризик того, що щось може статися під час протесту. Нову дату акції протесту вони ще не призначили, повідомив Ян Долежал, президент Аграрної палати.

У Сільськогосподарському союзі (ZS) сьогодні вранці повідомили ČTK, що підготовка до протестів тривала дуже довго і що фермери все ще розраховують на їх реалізацію. За словами Долежала, нова дата буде визначена за результатами переговорів з міністрами сільського господарства і фінансів.

Відкладаючи заплановану акцію протесту, фермери хочуть заспокоїти ситуацію і створити простір для переговорів, заявив президент Аграрної палати. Фермери також хочуть відкласти акцію протесту з міркувань безпеки. "Щоб ми не піддавали учасників або представників влади ризикам безпеки", – сказав Долежал.

Вже у четвер профспілки скасували заплановану на вівторок демонстрацію. Вони заявили, що хочуть зробити свій внесок у заспокоєння ситуації після замаху в середу на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Рішення фермерів відкласти протест привітав голова міністерства сільського господарства Марек Виборний, за його словами, воно є логічним і відповідальним. "Я вважаю, що це сприятиме заспокоєнню ситуації і зниженню напруженості і в Чеській Республіці", – заявив він.

За останньою інформацією, демонстрація фермерів у середу мала розпочатися о 09:00 з протестного проїзду сільськогосподарської техніки і завершитися о 13:00. За словами голови Сільськогосподарського союзу Мартіна Пихи, маршрут мав бути більшим, ніж під час попередніх демонстрацій, і пролягати навколо Міністерства сільського господарства.

Востаннє аграрні протести в Чехії відбувалися 20 березня, коли понад 1600 тракторів та іншої техніки виїхали на дороги в регіонах.

Як повідомлялося, лікарі більше не планують проводити операції пораненому прем'єру Словаччини Роберту Фіцо, заявив обраний президент країни Петер Пеллегріні.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті