Евакуйовані із сектора Газа 145 українців, громадяни Молдови і один палестинець прилетіли до Кишинева - ГУР

Евакуйовані із сектора Газа 145 українців, а також громадяни Молдови і один палестинець прилетіли до Кишинева ввечері 11 листопада, - пише Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі.

"155 людей, яких у межах місії ГУР МО України та МЗС України евакуювали із сектору Гази, прибули до аеропорту Кишинева рейсом з Єгипту. Із зони конфлікту врятовані ― 145 громадян України, 9 громадян Молдови та один палестинець. Далі українців чекає дорога додому", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед евакуйованих - багато сімей з дітьми, а також одна громадянка України, яка має онкологічне захворювання: після прибуття до столиці Молдови її негайно доправили каретою швидкої допомоги на один з пунктів пропуску з Україною, де її зустріла бригада наших медиків та довезла до лікарні в Одесі. 

"Операція з порятунку наших співгромадян на Близькому Сході триває", - пише відомство.

Раніше повідомлялось, що Україна евакуювала ще 11 своїх громадян із сектора Гази.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті