Це значна перемога у сфері безпеки України - Зеленський про Декларацію G7

Президент України Володимир Зеленський оголосив про отримання гарантій безпеки на шляху до НАТО. Про це вын заявив 12 липня у Вільнюсі, виступаючи на церемонії оголошення декларації G7, повідомляє "Інтерфакс-Україна"..

"Сьогодні є гарантії безпеки України на шляху до НАТО, важливий пакет гарантій безпеки. Сьогодні ми узгоджуємо з країнами "великої сімки" рамки безпекових гарантій, які будуть розширені за рахунок домовленостей з нашими ключовими партнерами, двосторонніх і багатосторонніх угод", - заявив Зеленський.

"Українська делегація привозить додому значну перемогу у сфері безпеки для України, для нашої країни, для нашого народу, для наших дітей. Це відкриває для нас абсолютно нові безпекові можливості. І я дякую всім, хто зробив це можливим", - зазначив він.

Нагадаємо, країни G7 погодили спільну декларацію підтримки України та прийшли до потужних оборонних домовленостей.

Як повідомлялося, країни-члени Альянсу погодили пакет із трьох частин, який наближає Україну до НАТО.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті