Екскурсійний цикл присвячений УПА та Січовим Стрільцям розроблено на Львівщині

Екскурсійний цикл “Країна Героїв” присвячений УПА та Січовим Стрільцям розроблено на Львівщині, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у львівській громадській організації “Підкова”. 

Цикл “Країна Героїв” присвячений українському визвольному рухові в ХХ столітті: Легіонові Українських Січових Стрільців, Українській Галицькій Армії, Організації Українських Націоналістів та Українській Повстанській Армії.  

В межах екскурсійного циклу “Країна Героїв” розроблено шість одноденних автобусних турів: “Стежками Степана Бандери”, “Три провідники”, “Золота Поляна”, “Там на горі, на Маківці”, “Підпільний парламент”, “На полях двох битв”.  

В неділю 19 вересня зі Львова стартує перший екскурсійний тур “Стежками Степана Бандери”. В рамках туру заплановане відвідання місць повязаних із легендарним Провідником ОУН в Стрию, Волі Задеревацькій, Калуші та Старому Угринові. 

“Мандруючи нашим краєм, в багатьох місцях ми можемо побачити памятні хрести та музеї, які вшановують память борців за Україну. Вони нагадують нам, що за те, щоб ми могли жити в самостійній державі, сотні тисяч наших предків віддали своє життя. Це є ті сторінки нашої минувшини, які неможливо переписати і які варто пізнати кожному”, — сказав співавтор циклу “Країна Героїв”, екскурсовод Андрій Шевців.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи