Екс-нардеп Пашинський повідомив, що вийшов із СІЗО під заставу

Екс-народний депутат, в.о. голови Адміністрації президента України Сергій Пашинський вийшов із СІЗО під заставу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці 27 лютого.

За його словами, кошти за нього внесли підприємства Національної асоціації підприємств оборонної промисловості, головою якої він є.

"Я дуже вдячний за таку колосальну підтримку, але мені водночас дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях. Я відпрацюю кожну копійку і доб’юся повернення цих коштів.Повертаюся до своїх обов’язків. Більше зброї, більше боєприпасів. Тільки перемога! Сподіваюсь, від цих завдань сильно мене відволікати не будуть!", - написав Пашинський.

Крім того, він додав, що вже подана заява про злочин щодо фальсифікації нібито його провакаційних "розмов", аудіо яких зʼявилося вчора у мережі.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, екснародному депутатові та колишньому в.о. голови Адміністрації президента Сергію Пашинському.

Нагадаємо, що у справі Пашинського обвинувачення стосується періоду його очолення президентської адміністрації та так званої справи пального олігарха Сергія Курченка. Слідство вважає, що Пашинський разом із бізнесменом Сергієм Тищенком та низкою інших пов'язаних осіб вирішили заволодіти нафтопродуктами – 97 000 тонн палива, що після повалення влади Віктора Януковича арештували у фірм Курченка. Збитки державі оцінили в 967 млн гривень. Дії кваліфіковано за ч.1 ст. 255 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті