Двадцятиріччя легалізації УГКЦ відзначили Архієрейською Літургією у Тернополі



У Тернополі відзначили двадцятиріччя легалізації УГКЦ Архієрейською Літургією, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Спільно з духовенством та мирянами цей Ювілей відзначив і голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, який відвідав сьогоднішнє Богослужіння в кафедральному соборі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Вітаючи єпарха Тернопільсько-Зборівського владику Василія Семенюка, а в його особі все священство та вірних Української Греко-Католицької Церкви, голова ОДА наголосив на важливості духовної опіки та проповідування євангельської науки в сьогоднішній час.

Керівник області згадав про подвиг сотень духівників, які, незважаючи на гоніння та переслідування,  ризикуючи собою, наповнювали життям Церкву, якій судилося, після багатьох років підпілля, воскреснути та відновитися у своїй величі.

«На знак шани про цих священиків та монахів, незалежно від їхньої конфесійної приналежності, пропоную встановити у Тернополі пам’ятник, який би уособлював усі чесноти, якими Господь наділив жертовного духовного пастиря. Вірю, що такий пам’ятник буде встановлено!», - сказав у вітальному слові Юрій Чижмарь.

Також голова ОДА подарував владиці Василію ілюстроване видання «Сакральні пам’ятки Тернопілля».

Статьи

Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Все статьи