Дружина президента Польщі у день захисту дітей гостюватиме у Львові



Щойно у Львівському аеропорту приземлився літак з дружиною Президента Польщі Марією Качинською на борту, - повідомляє "Zaxid.net".

Марію Качинську зустріли голова Львівської ОДА Микола Кміть, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів та Консул Республіки Польщі у Львові Гжегож Опалінський.

З летовища Марія Качинська поїде на Личаківський цвинтар, де за її участі відбудеться покладання квітів до Могили невідомому солдату та до пам’ятника воїнам УГА.

Опісля Марія Качинська у супроводі польських та українських дітей покладатиме квіти до пам’ятників Адамові Міцкевичу та Тарасові Шевченку

За участі Марії Качинської у Національному академічному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької буде оголошено серед дітей переможців художнього конкурсу "Посмішка дітей - посмішка Львова". Конкурс оголосило у Львові Генконсульство Польщі у квітні цього року. Конкурс малюнків присвячений до 125-ї річниці від дня народження Корнеля Макушинського, українського автора книжок для дітей та молоді. Малюнки дітей будуть вивішені на стендах в холі театру опери і балету. Після вручення нагород о 17.30 там розпочнеться вистава "Пиза на польських стежках".

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи