Десять екскаваторів припинили незаконно видобувати гравій з річок Прикарпаття

За останні два місяці, завдяки перевіркам міліції і Державної екологічної інспекції, було припинено діяльність 10 екскаваторів і навантажувачів, які крали гравій з берегів річок, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Протягом двох останніх місяців міліція краю спільно з Державною екологічною інспекцією в ході проведення профілактичних заходів суттєво обмежили несанкціонований доступ власників вантажівок та спеціальної техніки до місць самовільного вибирання піщано-гравійної суміші, піску і річкового каменю з річок. Таким чином було припинено експлуатацію близько десяти одиниць екскаваторів та навантажувачів, котрі до того улаштувалися на берегах рік і здійснювали самовільне вибирання та завантаження піщано-гравійної суміші. Найчастіше такі факти зафіксовано у Коломийському та Тисменицькому районах. До слова, кілька днів тому ще один екскаватор залишився без роботи на березі Бистриці поблизу села Старий Лисець. Працівники міліції затримали і передали на зберігання на територію Старолисецької сільської ради як навантажувач, так і вантажівку, якою вивозився гравій. Власники техніки притягуються до відповідальності за порушення прав державної власності на надра та правил охорони водних ресурсів.

Незважаючи на те, що для фізичних осіб розмір штрафу за подібні правопорушення порівняно невеликий, правоохоронці та екологи не послаблюють роботу в попередженні та запобіганні фактів самовільного вибирання гравію з русел річок. До прикладу, тільки за останню добу міліціонери затримали 12 вантажних автомобілів, які перевозили піщано-гравійну суміш без документів.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи