Дацьке підпримство на Прикарпатті винне в смерті риби вартістю 100 тисяч гривень?

Понад 100 тисяч гривень. В таку суму попередньо оцінила обласна рибоохоронна інспекція збитки, спричинені масовим отруєнням риби в потічку Буркач, поблизу села Сівка-Войнилівська, Калуського району, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Як повідомила голова Сівко-Войнилівської сільської ради Оксана Галка, перші ознаки лиха селяни виявили вже в неділю, 15 травня, а 16 травня здохла риба вже масово валялась на березі поблизу села. «Там є невеликі щупачки, верхоплавка, карасики, - розповідає пані Галка, - Звісно, люди негативно ставляться до даного випадку. По-перше, Буркач впадає в Дністер, по-друге, там поруч розташовані пасовиська».

Буркач – невеличкий потічок, довжиною близько 3 кілометрів – бере початок з джерела, розташованого приблизно в 150 метрах від ферм сільськогосподарського підприємства з датськими інвестиціями «Дапноша». Дана обставина дала підстави керівництву села, рибоохоронних та екологічних структур підозрювати працівників підприємства у причетності до отруєння риби.

З метою встановлення істини, на місці побували представники обласної рибінспекції, екологічної прокуратури, калуських районних екологічних та санітарних служб, а також слідчо-оперативна група УМВС. Вони відібрали проби води на хімічний аналіз, а також рибу для дослідження в Обласній державній лабораторії ветеринарної медицини, організували проведення першочергових слідчих дій.

Як стверджує начальник Івано-Франківської обласної рибінспекції Ігор Стефурак, в разі встановлення винних, на них буде накладено штрафні санкції, а також штраф у порядку компенсації завданих збитків.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи