БК "Говерла" впевнено перемогла БК "Грифони" 83:72 в Івано-Франківську

Як і прогнозувалося івано-франківська "Говерла" без особливих проблем обіграла аутсайдера чемпіонату - сімферопольських "Грифонів" із рахунком 83:72, - повідомляє "bcgoverla.if.ua".

Ця перемога дозволила підопічним Євгена Мурзіна повернути собі восьме місце у турнірній таблиці.

Перша чверть прогнозовано пройшла за відчутної переваги господарів. Вже із перших хвилин вони вдало зіграли у нападі (7:2), а у захисті як завжди непрохідною стіною виглядав Майк Фрейзер. Вже за першу половину стартової чверті він зібрав 7 підбирань. Втім не забував канадець і про напад (8 очок). Активно йому допомагав Павло Улянко. Щодо «Грифонів», то у їх складі традиційно результативно виглядав Стефан Атанацковіч. Щоправда підтримки з боку партнерів він так і не відчув, відтак перша чверть завершилась з рахунком 23:12 на користь «Говерли».

Незважаючи на те, що другу 10-хвилинку господарі розпочали з красивого триочкового Патірка Спаркса, сімферопольці не знітилися, хоча відрив сягнув 14-ти очок. Атакувальні дії Атанацковіча підтримав Юрій Петренко. Останній дуже грамотно діяв не тільки під кошиком, але й забив декілька кидків з середньої дистанції. Зрозуміло, що активним він був тоді, коли на лаві запасних сидів Фрейзер. Проте і без нього «говерляни» виглядали досить потужно. Відтак на велику перерву пішли за досить комфортного рахунку 46:31.

Щоправда у другій половині підопічні Олександра Вржини дещо активізувалися, скориставшись розслабленістю «говерлян», поступово почали скорочувати відрив у рахунку. Не знайшовши щастя у дальніх кидках кримчани перевели свою атаку під кільце, де активно діяв подвійний центр – Петренко і Сабутський. Завдяки цьому на почату четвертої чверті «Грифони» організували ривок 8:0, підібравшись до господарів вже на шість очок (68:62). Проте івано-франківці швидко відновили статус-кво завдяки дальній артилерії Ростислава Кривича і Патріка Спаркса. Останній взагалі проявив свій універсалізм, мало не дотягнувши до другого трепл-дабла у сезоні (14 очок, 10 передач і 6 підбирань). Варто відзначити і Майка Фрейзера, який п’ятий раз у сезоні здобув більше п’ятнадцяти підбирань, плюс, тринадцятий дабл-дабл. Відтак «Говерла» здобула свою дев’яту перемогу у сезоні, яка повернула підопічних Євгена Мурзіна на восьму сходинку турнірної таблиці.

ГОВЕРЛА - ГРИФОНИ - 83:72 (23:12, 23:19, 15:21, 22:20)

2 березня (вівторок). м.Івано-Франківськ, манеж КФВ. 850 глядачів
Cудді: Олег Вінокуров, Сергій Ніколащенко, Євген Заікін. Коміссар: Борис Сосоновський.

«Гов»: Фрейзер (18 + 16 підбирань), Кривич (16 + 4 підбирання + 4 передачі), Спаркс (14 + 10 передач + 6 підбирань), Кудрявцев (10 + 3 перехвати), Улянко (9), Ревзін (6), Коваленко (6), Деккер (4), Шостуха (0).
«Гри»: Петренко (20 + 9 підбирань), Сабутський (15 + 5 підбирань), Атанацкович (14 + 4 передачі), Мілетіч (10 + 3 підбирання).

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи