54 дитини будуть навчатися в Школі музеєзнавства в Івано-Франківську

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї почала роботу Школа музеєзнавства, - повідомили кореспондента „ОстроВ” в прес-службі МВК.

В приміщенні Обласного краєзнавчого музею розпочався новий навчальний рік в міській Школі музеєзнавства. На перше заняття школи прийшли 54 учні із усіх шкіл міста. Саме вони стануть вихованцями Школи музеєзнавства в цьому навчальному році і в результаті свого навчання отримають сертифікати, які даватимуть їм право проводити різноманітні екскурсії.
Гостями на даному заході були представники музеїв нашого міста. Зокрема, Івано-Франківський обласний художній музей представляв директор Михайло Дейнега та молодший науковий співробітник Юлія Совтус. Музей Олекси Довбуша - старший науковий працівник Юрій Срайчук та завідувач фондами Марія Грицків. Музей визвольних змагань Прикарпатського краю прийшли представити директор Руслан Коцаба та науковий співробітник Михайло Фреїк. А також присутніми на даному заході були і господарі – наукові співробітники Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею.
Учням шкіл міста були представлені основні напрямки роботи музеїв, що дуже зацікавило дітей. Після цього, кожен учасник зустрічі визначився у якому із музеїв він хотів би навчатися впродовж року і з якого напрямку здобувати знання.
Викладачами міської школи музеєзнавства традиційно є наукові співробітники наших музеїв.
Варто відзначити, що того ж дня, після відкриття нового навчального року в міській Школі музеєзнавства, в музеї визвольних змагань Прикарпатського краю уже відбулося перше заняття для учнів.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи