165 придорожніх хрестів демонтовано на Прикарпатті



165 хрестів та ритуальних знаків демонтовано на дорогах Івано-Франківської області, - повідомив журналістів газети «Галичина» головний інженер Івано-Франківського облавтодору Василь Фединяк.

Існує рішення спільної наради Укравтодору та Департаменту ДАІ МВС від 21 квітня цього року про знесення ритуальних знаків в смугах відводу, що створюють загрозу рухові транспорту, і можуть спричинити до нових ДТП, відволікаючи увагу водіїв. До того ж вони істотно перешкоджають доглядові за дорогами як влітку, так і взимку.

В Івано-Франківській області на дорогах виявлено 299 ритуальних знаків та пам’ятників, у тому числі на державних — 128, на місцевих — 171. З часу одержання директивного документа вже демонтовано 165 ритуальних знаків.

«Скажу, що дається це психологічно нелегко, - каже В.Фединяк. - Ми просили духовно усвідомити наших робітників, які змушені виконувати роботи зі знесення встановлених на дорогах ритуальних знаків, а ще домовились, аби священики провели роз’яснювальну роботу  серед своєї пастви щодо самовільного встановлення таких споруд на узбіччях доріг. Маємо зрозуміти, що пам’ять не повинна шкодити, а то й провокувати нові жертви».




Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи