«Звісно, обовязково!» - Залужний про повернення окупованих територій

Україна знає, що потрібно для звільнення від російських загарбників Криму, Донеччини, Луганщини, але наголошує на великому обсязі роботи, який швидко не зробити. Про це Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний сказав в інтерв’ю спецпроєкту Дмитра Комарова «Рік. За кадром», передає Укрінформ.

«Ми знаємо, що потрібно для того, щоб звільнити Крим, що потрібно для того, щоб звільнити Донецьку область, Луганську область. Але це дуже великий обсяг роботи, який швидко не зробиться», - сказав Залужний.

На уточнююче запитання, чи поверне Україна Крим, Донеччину, Луганщину, Головнокомандувач ЗСУ відповів: «Звісно, обовязково!».

Він додав, що саме про повернення додому, про відбудову шкіл йому у листах пишуть діти.

«Тому ми це зробимо обов’язково, для них», - підкреслив Залужний.

За його словами, цю війну можна порівняти і з першою та другою світовими війнами, настільки вона масштабна. Станом на сьогодні лінія фронту для ЗСУ – це 3 тисяч 750 км.

«Це дуже багато. Як у другу світову війну. Кількість боєприпасів, які використовуються нами і противників повністю співпадає. По кількістю сил можливо ще станом на сьогодні ще трошки менше. Але по всім ознакам вже можна прирівняти(до другої світової – ред.). Я особисто був впевнений, що війна такого масштабу неможлива у 21 століття», - підкреслив він.

Залужний підкреслив, що наш супротив вразив весь світ. «Тепер будь-яка розмова з західними партнерами починається з того, що вони схиляються перед мужністю і героїзмом наших солдат, а завершується словами – Слава Україні. Героям слава».

Відповідаючи на  запитання щодо збільшення рейтингу української армії, яка до війни була у світі на 25 місці, а зараз на 15, Залужний зауважив, що до будь-яких рейтингів ставиться негативно. А професіоналізм нашої армії оцінюють у світі дуже високо.

Як повідомлялося, Залужний хоче, щоб Україна була, як Ізраїль: "Краще не чіпати".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті