ЗСУ закрили доступ до низки південних регіонів України для журналістів

Збройні сили України оновили умови роботи для журналістів у прифронтових районах і зонах ведення бойових дій. Про це 20 березня у Facebook повідомило Оперативне командування "Південь".

"Відповідно до наказу Головнокомандувача Збройних Сил України... виходячи з оперативної та безпекової обстановки, у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання "Одеса" з 20 березня 20223 року встановлено 3 зони для перебування та роботи представників засобів масової інформації", - повідомили українські військові.

"Червона" зона передбачає заборону на роботу для акредитованих представників ЗМІ. У "жовтій" зоні робота акредитованих журналістів дозволена, але тільки в супроводі офіцера зі зв'язків із громадськістю або іншої, визначеної командиром посадової особи.

Нарешті, "зелена" зона означає, що робота для акредитованих журналістів дозволена без додаткового супроводу. Наразі ось який вигляд мають різні зони.

"Червона" зона:

  • острів Зміїний і прикордонна місцевість на придністровському напрямку в Одеській області;
  • прикордонна місцевість у Вінницькій області;
  • деокуповані території;
  • Лупареве, Лимани, Прибузьке, Любомирівка, Киселівка, Новопетрівка і Снігурівка в Миколаївській області;
  • Смуга прибережних територіальних громад та окремі зони в межах територіальних громад населених пунктів Посад-Покровське, Правдине, Давидів Брід, Мала Олександрівка, Високопілля, а також смуга населених пунктів по обидва боки уздовж річки Інгулець - у Херсонській області;
  • територіальні громади вздовж берега Каховського водосховища до межі області на Дніпропетровщині.

"Жовта" зона:

  • Херсон (крім південної частини);
  • Миколаїв, Баловне, Нова Одеса, Єланець, Нововасилівка, Ольгопіль, Березнегуватське, Розанівка, Новоолександрівка, Дмитрівка, Новоскелюватка, Михайлівка, Новолазарівка, Троїцьке-Сафонове, Зоря, Лепетиха, Біла Криниця, Червона Долина, Первомайське, Воскресенське, території Очаківської та Куцурубської громад у Миколаївській області;
  • Зеленодольськ, Апостолове, Михайло-Заводське у Дніпропетровській області;
  • територіальні громади вздовж Дунаю від гирла Бистрого до Рені, узбережжя Чорного моря та лиманів в Одеській області.

"Зелена" зона:

  • Бобринець, Кропивницький, Кам'янка, Світловодськ, за течією вздовж правого берега Дніпра в Кіровоградській області;
  • Одеська, Миколаївська, Херсонська області (за винятком місцевостей та об'єктів червоної та жовтої зон);
  • Вінницька область (за винятком червоної зони прикордоння).

Окремо варто зазначити, що до червоної зони відносяться також усі об'єкти критичної та військової інфраструктури, морські та річкові порти, незалежно від географічного розташування.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Генштаб ЗСУ позбавив акредитації низку ЗМІ за грубе порушення правил роботи в зоні бойових дій.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті