ЗСУ захопили "стратегічну ініціативу" на Бахмутському напрямку – ISW

Українські війська захопили "стратегічну ініціативу" на Бахмутському напрямку і наразі ведуть широкий наступ у цьому районі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали слова Генштаба ЗСУ, який заявив, що українські війська захопили "стратегічну ініціативу" на Бахмутському напрямку і наразі ведуть широкий наступ у цьому районі. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр також заявила, що українські війська захопили "оперативну ініціативу" і повідомила, що українські війська просунулися на 1200 м у напрямку Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) та на 1500 м у напрямку Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута).

Раніше ISW оцінювало, що українські сили отримали ініціативу на всіх рівнях війни майже на всьому фронті після захоплення Росією Бахмута 21 травня.

"Українські офіційні особи, ймовірно, зараз визнають, що українські сили володіють ініціативою, щоб дати сигнал, що українські сили мають намір використовувати її в більшій мірі", - пише ISW.

Крім того, зазначають аналітики, українські війська вели наступальні операції щонайменше на двох інших ділянках фронту і, як повідомляється, досягли успіхів 29 червня.

Як повідомлялося раніше, з'явилося відео наступу Третьої штурмової бригади на околицях Бахмута.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті