ЗСУ за тиждень звільнили 14 кв. км та взяли основні панівні висоти довкола Бахмута – Маляр

ЗСУ за тиждень звільнили 4 кв. км на сході та 10 кв. км на півдні країни. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"У Бахмуті вже декілька днів наші оборонці тримають під вогневим контролем входи, виходи та переміщення ворога містом. Це стало можливо завдяки тому, що в процесі просування вперед наші війська взяли під контроль основні панівні висоти довкола Бахмута", - повідомила вона.

Ганна Маляр також зазначила, що за тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення, вирівнювання лінії фронту  звільнена площа на Сході складає 24 кВ.км. За тиждень вона збільшилась на 4 кВ.км.

Разом з тим, Східному напрямку за минулий тиждень зафіксовано збільшення кількості обстрілів до 7184.

На півдні країни за тиждень в результаті наступальних дій на певних ділянках є просування в глиб противника від лінії нашої оборони.

"Звільнена площа складає 168,6 кВ.км. Збільшено за тиждень на 10,2 кВ.км. Загалом, на таврійському напрямку за минулий тиждень зафіксовано 4318 ворожих обстрілів", - повідомила заступниця міністра оборони.

Крім того, ЗСУ за минулий тиждень завдали ударів:

- понад 79 ударів по районах зосередження особового складу противника,

- по 8 пунктам управління,

- по 17 станціям РЕБ,

- по 11 складам боєприпасів ворога,

- знищили 24 зенітно-ракетних комплексів ворога,

- знищили 39 із 67 іранських ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

Як повідомлялося раніше, у Бахмуті Донецької області, де точаться важкі бої, російські окупанти перебувають у пастці, а українські військові беруть місто під вогневий контроль.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті