ЗСУ, як і раніше, утримують кілька будівель на південному заході Бахмута - Череватий

Українські військові продовжують утримувати позиції в Бахмуті й досі не вийшли з міста. Про це 21 травня в коментарі "Суспільному" заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

"Ворог щодня масовими ударами артилерії, авіації знищує місто, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація дуже важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди та кілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої", - заявив він.

Для росіян захоплення Бахмута має символічне значення. Однак заяви про взяття міста були передчасні. До того ж ЗСУ продовжують тиснути на окупантів на флангах.

"Росія привертає увагу до цього Бахмута, ніби вони взяли Дніпро. Насправді не взяли до кінця. Місто знищене, жодної військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр - не взяли. Ми намагаємося тиснути на флангах, не давати їм спокою і по можливості контратакувати", - підкреслив Череватий.

Нагадаємо, раніше команда Зеленського пояснила слова президента про контроль над Бахмутом.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті