ЗСУ витискають окупантів з позицій на південь від Бахмута - екскомандир полку "Азов"

Довкола Бахмута тривають напружені бої, в яких ЗСУ поступово вдається витискати ворога з його позицій. Про це розповів екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ, заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін, - пише 24 Канал.

За його словами, ЗСУ на південь від Бахмута продовжують просуватись і не дають ворогу створити міцну оборону. Ворог постійно перекидає на Бахмутський напрямок додаткові сили, намагаючись контратакувати. Однак ініціатива залишається за Силами оборони, попри складність ситуації.

"Вчора (26 серпня – прим.) ми мали успіх у локальних наступальних діях, внаслідок яких нам вдалося вибити ворога з важливих позицій та поповнити наш обмінний фонд", – поділився Жорін.

3 штурмова бригада розпочала наступ на позиції росіян на південь від Бахмута ще в травні. Важливо, що цей наступ розпочався на щойно зайняті окупантами позиції, які не були настільки підготованими, як на Запоріжжі.

"Ми намагаємось тримати динаміку й розуміємо, наскільки важливо просуватися інтенсивно, не дозволяючи ворогу створити міцні оборонні рубежі", – зазначає військовий.

Для того, щоб не дати окупантам побудувати серйозних фортифікаційних систем, Сили оборони намагаються вибивати росіян з його позицій або наносити ураження.

“У ворога є певні позиції, на яких вони намагаються закопатись. Але ми постійно знищуємо особовий склад противника, через що кожному новому підрозділу окупантів доводиться рити окопи поблизу трупів своїх попередників", – розповів Жорін.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті