ЗСУ відбили за добу на Новопавлівському напрямку 18 атак - Генштаб

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському та Херсонському напрямках, водночас на Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 20 березня.

Як повідомляється, загалом протягом доби відбулося 67 бойових зіткнень.

Найбільше атак окупантів відбито на Новопавлівському напрямку. "На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де ворог за підтримки авіації 18 разів намагався прорвати оборону наших військ", - ідеться у зведенні.

"На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка, Золотарівка Луганської області та Ямполівка, Терни, Роздолівка, Веселе Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ... На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 11 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке, Первомайське, Нетайлове, Невельське Донецької області", - розповіли в Генштабі.

По п'ять атак окупантів відбито на Бахмутському напрямку поблизу населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області та на оріхівському напрямку, де ворог за підтримки авіації атакував позиції українських захисників біля Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

"На Херсонському напрямку протягом доби ворогом здійснено 3 атаки на позиції наших військ на лівому березі Дніпра", - йдеться у зведенні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. 

Як повідомлялося, російська армія закидує Очеретине на Донеччині авіаційними бомбами.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті