ЗСУ відбили за добу на Новопавлівському напрямку 13 атак окупантів

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Оріхівському і Херсонському напрямках, при цьому на Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ 28 березня. 

Як повідомляється, загалом протягом доби відбулося 48 бойових зіткнень.

На Бахмутському напрямку нашими військовими відбито 11 атак у районах населених пунктів Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне становище... 

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог 13 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти за підтримки авіації атакували позиції українських військових вісім разів: поблизу Роботиного, на північний захід від Вербового та на північ від Приютного Запорізької області. 

На Лиманському напрямку українські військові відбили чотири атаки противника біля населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області. 

На Авдіївському та Херсонському напрямках відбито по одній атаці окупантів.

На Ссіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. 

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога на території Білорусі не виявлено.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що для послаблення путіна необхідно 5-7 систем ППО Patriot. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті