ЗСУ відбили всі атаки на сході та надалі утримують позиції на лівобережжі Херсонщини – Генштаб

Підрозділи Збройних сил України відбили більше 40 атак на східних ділянках фронту протягом доби та продовжують утримувати зайняті позиції на лівому березі Дніпра, що на Херсонському напрямку. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ вранці 21 листопада.

Зокрема, на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито 10 атак. 

Водночас на Бахмутському напрямку наші захисники відбили 20 атак противника в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Південного. Безуспішними були наступальні дії окупантів і східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де українські захисники зупинили 10 атак. 

Ще 12 атак ЗСУ відбили в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, поблизу яких ворог вів безуспішні штурмові дії з застосуванням авіації. 

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області, де наші захисники відбили дві атаки. 

Натомість на Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу та наносять вогневе ураження по тилах противника.

Як повідомлялося, українська авіація завдала два удари по позиціях рашистів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті