ЗСУ щодня використовують до 6 тис артилерійських снарядів – Financial Times

Українські війська щодня випускають по ворогові близько 5-6 тисяч артилерійських боєприпасів. Про це 7 лютого повідомляє Financial Times.

"Війна в Україні та великий попит серед інших держав змушує оборонні компанії різко збільшити обсяги виробництва. Українські військові використовують на день по 5-6 тисяч артилерійських боєприпасів. Європейські компанії вступили у певне протистояння за промислові потужності", - заявив виконавчий директор норвезької компанії зброї Nammo Мортен Брандтзег.

За його словами, така кількість снарядів складає річне замовлення невеликої європейської країни до війни. Також глава Nammo заявив, що деякі компоненти мають такий попит, що час їх доставки розтягнувся вже не на місяці, а на роки.

У свою чергу, журналісти Financial Times зазначили, що більшість оборонних компаній збільшили робочі зміни та найняли більшу кількість працівників. Так, німецький концерн Rheinmetall заявив у минулому місці, що збудує новий завод в Угорщині, де будуть виробляти вибухові речовини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США оголосили про новий масштабний пакет військової допомоги Україні на 2,5 мільярда доларів – до нього увійдуть також 20 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті