ЗСУ пробили лінію оборони окупантів, яка йде від Бахмута до Горлівки - Сирський

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що загальна обстановка на Східному напрямку залишається складною, але українські захисники пробили лінію оборони ворога, яка простягнулася від Бахмута до Горлівки. Про це йдеться у повідомленні Military Media Center 18 вересня.

Сирський зазначив, що орог не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках, до яких здійснює активну підготовку.

"Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції. Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки. У результаті успішних дій наших військ була пробита лінія оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви", - цитується генерал-полковник.

За його словами, у боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин ворога – 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади.

"Звичайно, ми продовжуємо рух вперед. Це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення наших територій. Для організації виконання наших завдань провів робочу зустріч з командирами бригад, які зараз знаходяться в цьому районі. У ході роботи було заслухано висновки із оцінки обстановки, визначено низку проблемних питань, більшість із яких було вирішено на місці, уточнено завдання на подальші дії", - наведені слова Сирського.

Командувач у своєму Телеграмі також розповів про воїздку на передову.

"На передовій разом з нашими воїнами, які тримають оборону та продовжують рух вперед. Подякував за впевнене просування та звільнення Кліщіївки й Андріївки від окупантів. 80-та ОДШБр, 26-та АБр, 45-та ОАБр, 19-та ракетна бригада, 13-й окремий десантно-штурмовий батальйон, 95-та ОДШБр, 3-тя ОШБр, Об‘єднана штурмова бригада Нацполіції «Лють» та інші воїни - велика честь потиснути вам руки. Нагородив наших військових за мужність та героїзм проявлену в боях", - акцентував Олександр Сирський. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті