ЗСУ почали будувати оборонні укріплення тільки в грудні, тому що проводилася наступальна операція - Ліховий 

Україна почала будувати оборонні укріплення тільки в грудні тому, що раніше інженерно-саперні підрозділи були задіяні в наступальній операції. Про це розповів представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховий у коментарі "Еспресо".

Будівництво оборонних рубежів, - зазначив він, триває з грудня минулого року, - сказав він.

На запитання, чому цього не почали робити раніше, Ліховий пояснив, торік Україна вела наступальну операцію, тож сапери та інженерні служби були залучені для подолання ворожих інженерно-фортифікаційних споруд.

На сьогодні українські військові фахівці зводять опорні пункти, бронекапсули, бетонні бункери, риють траншеї тощо. "Ці фортифікаційні укріплення разом із мінними полями складатимуть єдиний оборонний комплекс, який має зупинити наступ ворога", - запевнив він.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті