ЗСУ на флангах Бахмута просунулися за 2 дні до 2 км - Череватий

Збройні Сили України за останні дві доби змогли просунутися в окремих місцях на два кілометри на флангах Бахмута. Про це 15 травня в ефірі національного телемарафону заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

"Сили оборони за останні дві доби просунулися на флангах навколо Бахмута на відстань від 350 метрів до 2 кілометрів. Однак ворог чинить дикий опір. За поточну добу на Бахмутському напрямку відбулося 34 бойових зіткнення, 479 разів ворог різними системами, різною артилерією обстрілював наші позиції. Сталося чотири авіанальоти", - заявив він.

Українським воїнам вдалося знищити 149 окупантів і поранити 160 загарбників. Шістьох росіян вдалося взяти в полон. Крім цього, ЗСУ змогли підбити дві БМП, два бронеавтомобілі, три безпілотники і бойовий склад окупантів.

"Ворог намагається захопити саме місто, докладає до цього неймовірних зусиль. Наші воїни тримають там оборону, проявляючи вершини мужності, героїзму, витримки та кмітливості. А коли з'являється можливість на флангах атакувати ворога, це все робиться", - зазначив Череватий.

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ Сирський заявив, що просування на Бахмутському напрямку - це перший успіх.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті