ЗСУ на Бахмутському напрямку відбили за добу понад 20 атак - Генштаб

Українські захисники відбили за добу понад 20 ворожих атак на Бахмутському напрямку, де окупанти намагалися поліпшити тактичне положення за підтримки авіації. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні  4 квітня. 

"На Бахмутському напрямку наші воїни відбили понад 20 атак у районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янка Луганської області; Спірне, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляється, загалом протягом доби на фронті зафіксовано 57 бойових зіткнень.

Також ЗСУ відбили чотири ворожі атаки на Лиманському напрямку в районі Тернів і Ямполівки Донецької області, де противник за підтримки авіації намагався прорвати оборону українських військ. Ще дві атаки було відбито на Авдіївському напрямку в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог намагався вибити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів.

У свою чергу за добу ворог 19 разів за підтримки авіації намагався прорвати оборону українських захисників у районах Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки, Новомихайлівки, Великої Новосілки та Урожайного на Новопавлівському напрямку.

Крім цього, противник за підтримки авіації здійснив три невдалі спроби атакувати позиції ЗСУ біля Старомайорського на Донеччині та на північний захід від Вербового Запорізької області на Оріхівському напрямку.

Упродовж доби окупанти здійснили п’ять атак на позиції українських військ у районі Кринок Херсонської області.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

Як повідомлялося, окупанти обстріляли поліцейських, які евакуювали людей з Авдіївського напрямку. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті