ЗСУ ліквідували ворожий танкер "Механік Погодін", який росіяни використовували як пункт управління

ЗСУ ліквідували ворожий танкер "Механик Погодин", який росіяни використовували як пункт управління. Про це йдеться в повідомленні Військово-морських сил України.

У ньому наголошується, що 11 березня 2024 року, в результаті успішного повітряного удару Повітряними Силами ЗС України в районі Кінбурської коси було знищено танкер під прапором "Механік Погодін", який росіяни використовували як пункт управління".

Цей танкер належав російській компанії VEB-Leasing OJSC (Санкт-Петербург), яку внесено до санкційного списку. Судно було заарештовано і до літа 2023 року перебувало на території Херсонського морського порту. Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, захопленої росіянами.

Надалі окупанти перетворили "Механіка Погодіна" на спостережний пост для ведення розвідки, а також для розміщення засобів РЕБ. Судно періодично використовували як платформу для нанесення ударів FPV-дронами по території Херсонської області.

Таким чином, знищення російського танкера було здійснено в повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті